26.09.2013 22:24

Slavkovské dny smíření 2013 - Velešovice - sobota 5. října 2013

Motto: Odkaz soluňských bratří
pro současnou dobu.

Letos to budou Velešovice, kde se  sejdeme v sobotu 5 října 2013 ve 13 hodin. S ohledem na jubilejní cyrilometodějský rok - 1150. výročí příchodu sv. Cyrila a Metoděje na Moravu, bude i téma letošního setkání věnováno jejich odkazu.

Začneme  seminářem na téma „Odkaz soluňských bratří pro současnou dobu.“ – přednášet bude dlouholetý příznivec SIS a hlavně v prvních létech aktivní účastník, v současné době poslanec Národní rady SR Dr. Jozef Mikloško, Dr.SC. Po přednášce bude následovat krátká panelová diskuse.

Po semináři, který se bude konat v Kulturním domě, se přesuneme do místního kostela sv. Barbory, kde se bude konat ekumenická bohoslužba. Bohoslužbu povede a zvěstováním Božího Slova poslouží nově zvolený biskup brněnské diecéze CČSH Juraj Jordan Dovala. Na bohoslužbě vystoupí Malé hudební družení z Rousínova  pod vedením Karla Cyrila Votýpky.

Večer v 18.30 se těšíme na koncert Smíšeného pěveckého sboru Rastislav z Blanska pod vedením Jaroslava Martináska. V jeho podání uslyšíme: Svatý Cyril a Metoděj od Pavla Křížkovského a Missu Sancti Bernardi od Josefa Haydna. Spoluúčinkuje orchestr Czech Virtuosi.

V průběhu koncertu budou předána ocenění za nejlepší obrazy s cyrilo-metodějskou tematikou.

 

Všichni jste srdečně zváni a pozvěte také své přátele.

sis_2013_plakat.pdf (2 MB)
sis_2013_pozvanka.pdf (239,6 kB)
 

—————

Zpět


Předseda SIS
Rev. Jaroslav Kratka, ChLJ.

mobil: 736 510 810
email: kratka@proglas.cz